Google DV360

Met Google Display & Video 360 (DV360) koop je advertentieruimte in op ruim 900 miljoen websites wereldwijd, van premium titels zoals NU.nl en Buienradar tot videoplatforms (SBS, RTL XL, etc.) en digitale radio. Ook buiten Nederland kan je vrijwel op alle netwerken media inkopen. Het platform zorgt ervoor dat de juiste advertentie aan de juiste doelgroep op het juiste kanaal wordt getoond.   

Wat is DV360: Google Display & Video 360? 

Google DV360 – voormalig bekend als DoubleClick – is een demand-side platform (DSP) dat onderdeel is van het Google Marketing Platform. Via DV360 koop je media in bij alle grote ad exchanges en netwerken, zoals App Nexus, Rubicon en Open X. Het is dus een ideale oplossing voor merken en agencies die verder willen gaan dan advertentieruimte inkopen op Google Display Network (GDN), het netwerk dat aangesloten is op Google Ads. 

Kies waar advertenties zichtbaar zijn: bijvoorbeeld alleen op kwalitatieve websites, heb je meer controle over performance, impact en imago. 

Grote creatieve vrijheid: DV360 biedt meer creatieve vrijheid dan Google Ads, waar de mogelijkheden beperkt zijn tot een standaard set display ads. Met DV360 heb je een groot aanbod uitgevers en bijna ongelimiteerde keuze uit formaten, waardoor je zichtbaar kan zijn op connected TV, digitale radio, desktops, mobile web of in apps.  

Maak impact met je creative: met DV360 creëer en publiceer je display, audio en video. In allerlei verschillende formaten. Denk aan automated page takeovers (APTO), native ads, grotere banners, visuele animaties en andere soorten rich media. Door het grote aanbod uitgevers en de bijna ongelimiteerde keuze uit formaten, kan je zichtbaar zijn via connected TV, YouTube, digitale radio, op desktops, mobile web of in apps. Met als gevolg dat jouw advertenties nog meer in het oog springen en je meer mensen bereikt.  

Alle functies van DV360

In het kort kan je met DV360 media inkopen bij miljoenen uitgevers over de hele wereld en heb je de creatieve vrijheid om ads te tonen op de manier en locatie die het beste aanslaan op jouw doelgroep. Daarnaast biedt het programma de volgende functies zodat je campagnes kan automatiseren, analyseren en optimaliseren. 

  • Campagnes plannen
  • Bereik voorspellen
  • Advertentieruimte inkopen en deals maken
  • Campagnes ontwerpen en beheren 
  • Campagnes analyseren en reports uitdraaien
  • Doelgroepen beheren en optimaliseren 
  • Automatisch bieden
  • Gedeelde werkruimte
  • Integratie met andere Google-tools (o.a. Google Analytics 360 en YouTube)

Annalect: ervaren GMP Sales Partner 

Wil je DV360 zo efficiënt mogelijk inzetten voor jouw bedrijf? Annalect helpt je hier als GMP Sales Partner graag bij. Slimme oplossingen bedenken om data-gedreven marketing te faciliteren is al jarenlang onze expertise. We combineren diverse disciplines (zoals media, performance en creatie) om samen tot een oplossing te komen voor elk marketingvraagstuk.  

Als GMP Sales Partner hebben we ruime kennis van het Google Marketing Platform. Bovendien hebben we als onderdeel van OmnicomMediaGroup toegang tot extra mogelijkheden, zoals trading afspraken en data, waar onze klanten van kunnen meeprofiteren. We helpen je graag om alles uit DV360 en andere GMP tools als Campaign Manager 360 en Search Ads 360 te halen.

Verregaande ondersteuning support voor klanten 

Annalect is GMP reseller voor zowel grote en middelgrote adverteerders als voor agency klanten. Hierbij leveren wij de benodigde licenties en support om de inzet van de tools tot een succes te maken. Campagnestrategie en uitvoering wordt ingevuld door onze klanten.Annalect is GMP Sales Partner voor zowel grote en middelgrote adverteerders als voor agency klanten. Hierbij leveren wij de benodigde licenties en geven we support van A tot Z, zodat merken het maximum uit de tools kunnen halen. Campagnestrategie en uitvoering worden ingevuld door onze klanten. We schromen niet om hierbij mee te denken, problemen op te lossen en ondersteuning te bieden.

Programmatic advertising

Programmatic advertising is het real-time inkopen van advertentieruimte bij verschillende uitgevers, op basis van vooraf vastgestelde regels. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om advertenties alleen te laten tonen 

1 – Op bepaalde tijden – zoals ‘s ochtends tussen 7.00 en 10.00, wanneer de doelgroep het meeste trek heeft.
 
2- In bepaalde regio’s – bijvoorbeeld alleen in grote steden.

3- Naast specifieke content – bijvoorbeeld alleen op kwalitatieve websites of tijdens ochtendprogramma’s.

4- Aan specifieke doelgroepen – bijvoorbeeld mensen die de aflopen tijd interesse hebben getoond in ontbijtproducten

Wanneer je gebruik maakt van programmatic advertising, is het gemakkelijk om de campagne tijdens de looptijd te optimaliseren. Pas bijvoorbeeld de tijd aan waarop advertenties zichtbaar zijn, om conversies te maximaliseren. Breidt het aantal regio’s uit, zodat meer mensen de advertentie zien. Of schuif met budget, zodat er meer geld gaat naar de best presterende publishers.

Programmatic inkoop via DV360

Met DV360 kun je op verschillende manieren media inkopen. We maken verschil tussen ‘Non-guaranteed’ waarbij vooraf niet precies weet hoeveel impressies je kunt inkopen en ‘Guaranteed’ waarbij het aantal impressies gereserveerd is. In totaal zijn 5 verschillende types die we hieronder zullen toelichten.

media inkoop DV360

Bij programmatic advertising is er de keuze tussen 3 verschillende manieren van non-guaranteed inkoop.  

1- Open auctions / run of network: iedereen mag bieden op de advertentieruimte, zonder uitnodiging. De partij met het hoogste bod wint de veilig; diens advertentie krijgt de meeste impressies. 

2- Private auctions: de publisher maakt directe afspraken met de adverteerder; adverteren is slechts mogelijk voor een beperkt aantal adverteerders. Bieden kan vanaf een vastgestelde minimumprijs. 

3- Preferred deals: advertentieruimte is nog niet gereserveerd, maar er gelden wel vaste prijsafspraken. Er is direct contact met de adverteerder nodig om te mogen plaatsen.  

Natuurlijk is het ook mogelijk om te experimenteren met de verschillende manieren van inkoop, zodat je weet welke methode het beste bij jouw merk, campagne en doelgroep past. We zien bijvoorbeeld dat open auctions vaak goed werken bij lower-funnel campagnes (waar de nadruk ligt op impressies en brand awareness) en private auctions juist beter presteren bij campagnes activatie en acquisitie campagnes.

Naast non-guarenteed is het ook mogelijk om via programmatic guaranteed advertentieruimte in te kopen.

Gegarandeerde deals lijken qua inkoop op TV en print media inkoop. Hiervoor schakel je direct (of via de DV360 marketplace) met publishers. Door vooraf afspraken te maken met individuele uitgevers over bijvoorbeeld prijs, targeting of content creatie houd je als merk altijd de touwtjes in handen. 

Doordat DV360 zowel guaranteed programmatic als programmatic inkoop faciliteert bereik je je doelgroep op de meest efficiënte en flexibele wijze. Tegelijkertijd komt alle data binnen op één centrale plek waardoor je gemakkelijk overzicht houdt.

Praat met onze experts

Wil jij ontdekken hoe DV360 jouw bedrijf kan helpen om impactvolle media in te kopen? Voordat we in de mogelijkheden en tools duiken, nemen we graag de tijd om eerst kennis te maken. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kop (digitale) koffie. 

Reinoud Dirkzwager

Reinoud Dirkzwager

Reinoud kan je alles vertellen over DV360.